Eie eller leie næringslokaler?

eie eller leie næringslokaler

Hva er best, eie eller leie? I denne artikkelen får du vite fordeler og ulemper med eie og leie næringslokaler, i form av lagerlokaler.

Firmaet går bra og inntektene øker, så du lurer på om det kan være fornuftig å investere i et næringslokale, for å slippe leiekostnader.

Det kan være smart.

Eie eller leie lagerlokale?

Når du leier et lagerlokale til virksomheten din, betaler du for tilgang og bruksrett til lokalet. Fordelen med dette er at du kan si opp avtalen og flytte ut i henhold til leieavtalen, ved behov. Ulempen er at alt du betaler er borte i det du sier opp leieavtalen.

Har du derimot kjøpt lokalet vil investeringen være noe som tilfaller deg selv, i fremtiden. Den største gevinsten ved å eie egen næringseiendom får man nemlig når eiendommen selges og man kan realisere en verdistigning.

Kjøper du en lagerseksjon av MittEgetLokale, får du et nytt og moderne lokale som krever minimalt av vedlikehold.

Se tilgjengelige lokaler her

En annen stor fordel er at de månedlige driftsutgiftene normalt blir vesentlig lavere ved eie fremfor leie, spesielt når bygget er gjeldfritt/nedbetalt.

Tips:

-Det kan være en ide å skille kjernevirksomheten fra drift av eiendom, i separate selskaper. Med et eget selskap som eier bygget fordeles risiko, og dersom man ønsker å flytte, kan lokalet enkelt leies ut til andre og bli en ren inntektskilde.

Les om to businessdamer som har investert i eiendom for å oppnå nettopp dette.

 

Les også:

Full bestemmelsesrett av bruk av lagerlokalet

Når du leier et næringsbygg, vil eieren normalt ha egne regler for bruken av bygget. Eier du derimot selv, står du veldig fritt. Lokalene våre tilbyr mange muligheter.

Eksempler på bruksområder:  

  • Sikker oppbevaring av verktøy og utsyr
  • Tørr oppbevaring av kjøretøy.
  • Verksted for vedlikehold og reparasjoner
  • Lager til nettbutikk

Lokalene ligger alltid plassert like i nærheten av innfartsårene, slik at logistikken alltid flyter godt. Området rundt lokalet er asfaltert og seksjonene leveres ferdige med leddport og separat ståldør.

Muligheter og tilvalg i våre lokaler

Lokalene er fleksible og kan tilpasses dine ønsker og behov. Noen av de mest populære tilvalgene er:

  • Mesanin som kan dekke inntil 50% av arealet.
  • Toalettrom (med eller uten dusj)
  • Utslagsvask
  • Minikjøkken
  • Varmepumpe
  • Epoxygulv

Dette er bare et lite utvalg, så kontakt oss gjerne dersom du har spørsmål om muligheter og priser. Vi strekker oss langt for å tilfredsstille våre kunders behov.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *