Hvorfor eie fremfor å leie?

Hva er fordelene med å eie et lager fremfor å leie?

Flere av våre kunder kjøper opptil flere lagerlokaler for å investere. Ved å kjøpe deg et lagerlokale står du selv fritt til å velge om du vil leie den ut, selge den eller bruke den. 

Vi ønsker med denne artikkelen å gjøre deg oppmerksom på fordelene ved å eie et lager fremfor å leie. 

Ta kontakt med oss dersom du har spørsmål

Bildene er illustrasjoner og avvik kan forekomme.

Vær smart – tenk langsiktig

Selveierseksjoner har blitt svært populært i Norge, og vi opplever stor entusiasme rundt våre prosjekter over hele landet. Å eie et lager er en god investering enten du ønsker å benytte det selv, leie ut eller selge videre. Som eier disponerer og innreder du lokalene etter eget ønske, og lokalene er tilgjengelige 24/7. Stor elektrisk kjøreport gjør adkomst og av-og pålessing enkelt. 

– Vi opplever at mange rett og slett ikke er klar over tilbudet. Dersom du har et langsiktig behov for lagerplass, er det ingen tvil om at det er mer økonomisk å eie et lager – og vi ser at flere og flere nå kjøper etter å ha blitt gjort oppmerksomme på produktet vårt.

Jørgen Ittelin-Brynildsen, Daglig Leder i MittEgetLokale.

fornøyd_daglig_leder

Så, hva koster det?

Det snakkes mye om fordelene ved å eie fremfor å leie. I disse dager låner vi til en rente som trolig er under inflasjonen, noe som betyr at vi betaler tilbake med pengeverdi som er lavere enn kostnaden vi betalte for å låne dem. I seg selv er det altså lønnsomt å låne penger. Skal du leie et lager i for eksempel Lørenskog, ligger leieprisen per måned fra ca kr 6.700,- på en seksjon på 40 kvm, noe som blir en ren utgift for deg som leietaker. Kjøper du et lager er du trolig med på en prisstigning, i tillegg til pengene som spares hver måned ved å eie i stedet for å leie.

Under har vi satt opp et eksempel, hvor vi har tatt utgangspunkt i å leie en 40 kvm seksjon i Lørenskog, og sammenlignet det med å øke boliglånet for å kjøpe en 48 kvm seksjon på Aurskog. Regnestykket ser slik ut:

Regneeksempel

Å leie en seksjon på 40 kvm koster omkring 6700,- / mnd

Aurskog, 48 kvm seksjon:

Kjøpesum: kr 750.000,-
Egenkapital: kr 150.000,-
Lånebeløp: kr 600.000,-
Lånekostnad: kr 2.337,- per mnd.
Du sparer: kr 4.363,- per mnd.

Regnestykket er basert på renteberegning med boligkalkulator på dnb.no. Renter per 02.08.2022, 2,4 % rente med 30 års løpetid på lånet og 20 % egenkapital. Regnestykket endres ved endring i rentesatsen.

En fleksibel løsning

Fleksible lokaler betyr at det er enkelt å gjøre tilpasninger, at man kan slå sammen seksjoner for mer plass – og at man selvfølgelig har tilgang 24/7. Lagrene selges ofte før byggingen er igangsatt, og dette gir oss muligheten til slå sammen seksjoner og installere tilvalg før overtakelse.  Vi tilbyr fire størrelser: 48, 72, 96 og 144 kvm. Les mer om størrelsene og lagrene under.

 

Open this in UX Builder to add and edit content

Har du lyst til å investere i lagerlokale, ta kontakt med oss. Eller ønsker du først å se hva slags ledige lokaler vi har på våre prosjekter i Norge? 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *